Voor een frisse adem!

Heeft uw hond of kat last van (veel) tandsteen? Dan is het advies om een gebitsreiniging uit te laten voeren. Zo voorkomt u bij uw hond of kat verdere schade aan de tanden, kiezen of andere vervelende gebitsproblemen.

Enkele signalen die erop wijzen dat een gebitsreiniging nodig is:
– Slechte adem
– Bruin aanslag of brokken tandsteen op de tanden en kiezen
– Afwijkend eetgedrag

Kosten
Iedere hond of kat heeft in principe evenveel tanden en kiezen. Daarom hanteren wij voor de gebitsreiniging een standaard tarief per gewichtsklasse. Het verschil in prijs heeft te maken met de middelen die we voor de narcose moeten gebruiken. Het professioneel reinigen van het gebit van een hond of kat is niet mogelijk zonder narcose. De prijzen kunt u vinden op onze prijslijst. Wij kunnen in onze praktijk alleen eenvoudige gebitsreinigingen uitvoeren. Voor extracties van bepaalde elementen kan het zijn dat u doorverwezen wordt naar onze collega’s van DGC Boven Veluwe in Wezep. Zij hebben de materialen (dentale röntgen, boorapparaat e.d.) om extracties bij uw dier uit te voeren.
Mochten wij vooraf het idee hebben dat er extracties nodig zullen zijn verwijzen wij u direct door). Het is dan ook altijd aan te raden om vooraf met uw dier bij ons langs te komen voor een eerste check!

Nabehandeling
Over het algemeen hebben dieren weinig last na de behandeling. U krijgt van ons altijd een brief mee met de nazorg. Wel is het aan te raden om na de gebitsbehandeling iets te doen om herhaling in de toekomst te voorkomen. Dit kan bijvoorbeeld door tanden te poetsen, speciale poeder of kauwstrips.